Участь представників ІІНО КНУБА у відкритому засіданні Вищої Ради експертних організацій будівельної галузі

Відкрите засідання Вищої Ради експертних організацій будівельної галузі, яке відбулося у Києві 21 грудня, стало знаковою подією не лише для експертного середовища, а й для галузі загалом. Захід організував Національний експертно-будівельний альянс України (НЕБАУ) - громадська спілка, яка сприяє розвитку будівельної галузі в Україні, об’єднує будівельні компанії та будівельників, експертну та архітектурну спільноту.

IMG 1677

Форум зібрав представників провідних експертних, проектних та будівельних організацій, органів виконавчої влади, профільних громадських об’єднань, депутатів. На запрошення Президента Альянсу Віктора Лещинського участь у засіданні взяли заступниця директора ІІНО КНУБА з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та дистанційного навчання, доктор економічних наук, професор Іннола Новикова, завідувач кафедри будівництва та інформаційних технологій, доктор технічних наук, професор Дмитро Прусов.

a989cce9 86e7 4ded bdfa cb62453f6c4e 768x512

leshhynskyj 800x450

«Вища рада експертів будгалузі намагається об’єднатися для поліпшення якості роботи експертизи, самого будівництва та економії бюджетних коштів. Експертне середовище вже стало потужним рупором для того, аби країна і замовник отримували більш якісний продукт, - наголошує Віктор Лещинський, окреслюючи мету форуму. - Всі напрацювання Альянсу своєчасно реалізовуються через державні органи влади. Наприклад, тепер подача документації проходить через систему «Дія». І це максимально прибрало людський фактор при винесенні рішення співробітниками ДІАМу в дозвільній документації у сфері будівництва. Крім того, експертні організації теж не можуть фальсифікувати звіти, оскільки всі підписи експертів перевели в цифровий формат».

На заході приділили увагу проблемі контролю та якості виконання будівельних робіт, які реалізовуються за державний бюджет та роль експертного середовища в цьому процесі.

Особливий інтерес учасники висловили і щодо стану та якості підготовки фахівців будівельної галузі та обговорили перспективи навчання на базі ІІНО КНУБА, як провідного закладу вищої освіти будівельного профілю, проведення спільних виїзних навчальних заходів для об'єднаних територіальних громад в питаннях управління капіталом, проведення  архітектурно-будівельних експертиз, залучення інвестицій, тощо.

«На сьогоднішній день в будівельній галузі велика кількість кампаній, - розповідає, спілкуючись з журналістами Іннола Новикова, - І тільки експертна думка може бути фаховою і в деяких проектах грає вирішальну роль. Ми, як навчальний заклад, можемо отримати фахову думку експертів, і вони до нас звертаються за допомогою. Тому ця співпраця дуже важлива для обох сторін і лише на користь нашим студентам і галузі загалом».

novicova

Учасники засідання підбили підсумки в роботі за 2021 рік та обмінялися думками щодо майбутнього галузі. А також запланували напрямки в діяльності на поточний рік.

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА