Перевірка знань посадових осіб з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності на базі КНУБА та ІІНО КНУБА

Перевірка знань посадових осіб з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, ініційована Міністерством освіти і науки України, відбулася цими днями на базі Київського національного університету будівництва і архітектури. Вона стала завершаючим етапом навчань, які пройшли в столиці керівники, заступники керівників та фахівці закладів вищої освіти з усіх регіонів України.

DSC03182s

Перед початком самого тестування посадовців, майданчиком для якого стали комп’ютерні аудиторії Інституту інноваційної освіти, учасники заходу мали можливість зустрітися з фахівцями з питань організації безпечних умов навчання і праці, які охоплюють різні напрямки життєдіяльності – дорожній рух, хімічна та біологічна, протипожежна безпеки, надання медичної допомоги, тощо, поставити свої запитання, висловити точку зору на актуальні проблеми. Комісію з перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності очолив завідувач сектору мобілізаційної роботи, цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Міністерства освіти і науки України Андрій Цимбал. А на початку зустрічі з вітальним словом до її учасників звернувся ректор Київського державного університету будівництва і архітектури, заслужений працівник освіти України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, доктор економічних наук, професор Петро Мусійович Куліков, який побажав гостям плідної роботи.

DSC03190s

DSC03191s

Перед присутніми виступили головний спеціаліст сектору мобілізаційної роботи, цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Міністерства освіти і науки Віталій Міщенко, методист вищої категорії відділу менеджменту освіти ІМЗО МОН України Олег Гришин, головний державний інспектор Головного управління Держпраці в Київській області Дмитро Швець, страховий експерт з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області Людмила Мирвода, старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у Київській області Олександр Бондаренко.

DSC03199s

DSC03198s

DSC03206s

DSC03207s

DSC03209s

DSC03211s

DSC03183s

DSC03184s

DSC03185s

DSC03189s

Виступаючі акцентували увагу на тривожній статиці зростання травматизму під час здобуття освіти. Серед найпоширеніших причин загибелі дітей у побуті – утоплення, ДТП, суїцид та захворювання. Так, за минулий рік лише у Київській області сталося 318 ДТП з дітьми, у яких 270 дітей травмовано і 14 загинуло. Дуже багато питань виникає щодо стану пожежної та техногенної безпеки закладів та установ, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки. Так, виступаючі зробили особливий акцент на необхідності ретельного відпрацювання питання евакуації на випадок пожежі. Також було порушено низку інших важливих питань, у тому числі щодо порядку розслідування нещасних випадків, детально зупинилися на останніх вимогах керівних документів, які регламентують зазначений напрям роботи, вказали на високу відповідальність, яка лежить на керівництві закладів освіти, адже згідно Конституції України, людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Другою частиною зустрічі стало практичне  комп’ютерне тестування знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності посадових осіб, яке забезпечили співробітники ІІНО КНУБА. Тестування пройшло у відповідності до положень нормативної правової бази, а його успішність була підтверджена відповідними посвідченнями.

DSC03212s

DSC03213s

DSC03215s

DSC03220s

DSC03223s

DSC03224s

Наступним етапом стане проведення перевірок з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності посадовими особами усіх співробітників закладів освіти у регіонах України.

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА