VI Міжнародний Молодіжний Архітектурний Фестиваль-Конкурс «ARCHIVISION 2019». Серед переможців в номінації «ARCHINTEGRATION» викладачі та студенти ІІНО КНУБА

Національна спілка архітекторів України та провідний виробник будівельних матеріалів компанія КНАУФ оголосили старт VІ-го Міжнародного Молодіжного Фестивалю Архітектури ARCHIVISION 2019. У рамках цьогорічного Фестивалю окрім Конкурсу проходили семінари для практикуючих архітекторів та студентів архітектурних спеціальностей в містах Дніпро, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Львів, Київ, Одеса, Полтава, Харків, Чернівці та архітектурний практикум (воркшоп) ARCHINTEGRATION, що розпочався на початку серпня 2019 р. у місті Дніпро. Темою воркшопу було: «Покращення умов проживання та праці студентів ПДАБА шляхом реконструкції загального простору комплексу гуртожитку з впровадженням технологій енергозбереження, з урахуванням вимог ергономіки, шляхом перепланування та забезпечення акустичного комфорту».

До участі запрошено було архітекторів, дизайнерів інтер’єру, графічних та ландшафних дизайнерів. Цього разу у воркшопі в м. Дніпро вирішили взяти участь понад 30 студентів різного ступеня навчання з різних архітектурних шкіл України: Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Полтава, Суми. Працювали п’ятьма командами учасників під керівництвом вісьмох тьюторів та куратора конкурсу.

Архітектурний практикум (воркшоп) ARCHINTEGRATION складався з двох частин:

Перша частина відбулася у Дніпрі ще в літку 6-9 серпня 2019 р. Територія праці – Дніпровський державний коледж будівельно-монтажних технологій та архітектури. Предметом воркшопу була єдина концепція модернізації комплексу гуртожитків ПДАБА з обслуговуванням та благоустроїм території. Включаючи: 1) вирішення питання енергомодернізації та акустичного комфорту житлових корпусів, блоку кафе, галереї-переходу, що пов’язує корпуси, та клуб; 2) покращення ергономіки житлових та загальних просторів – дизайн-проекти просторів уніфікованої житлової чарунки, галереї-переходу, вхідної групи житлового корпусу та кафе (візуальні та архітектурно-планувальні рішення інтер’єрних просторів); 3) пропозиції по архітектурно-художньому образу фасадів будівлі та вхідної групи; 4) пропозиції по облаштуванню та благоустрою скверу перед вхідною групою кафе та галереї комплексу гуртожитків, а також інших прилеглих територій. Фінальне  обговорення результатів першої частини відбулося в обласній організація спілки архітекторів України (в приміщенні театру «КРІК»), де студенти мали змогу спілкуватися з фахівцями архітектурної справи та надихнутися на подальшу роботу. Тьютери воркшопу «ARCHINTEGRATION»: Наталія Авдєєва, м. Київ, Соломія Коник, м.Львів, Катерина Козлова, Євгенія Самойленко, Олександр Рябокінь, м.Дніпро, Віталій Шварцвальдер, Анна Бадера, м.Одеса. Куратор конкурсу та воркшопу «ARCHINTEGRATION» Тетяна Румілець, м.Одеса.

1 1

1 2

1 5

1 6

1 7

1 8

1 9

1 10

1 23

IMG 20191128 201245 2

Друга частина відбулася 22 листопада у Дніпрі, де команди змогли взяти участь у Фіналі Конкурсу «ARCHIVISION 2019», за умови доопрацювання проекту після закінчення воркшопу, відповідно до вимог по оформленню конкурсних робіт.

Цього року Конкурс Архітектурних Проектів за темою: «Проектування інноваційних та енергоефективних об’єктів туризму і рекреації» присвячений розробці архітектурних проектів з дотриманням вимог технологічності, екологічності, енергоефективності, грамотності конструктивних рішень. Конкурс мав чотири номінації,однією з котрих був «ARCHINTEGRATION». Також, протягом всього року на Конкурсі проходили цікаві лекції, семінари та воркшопи. Все це допомогло у фіналі представити на Конкурс цікавий і гідний нагороди проект.

Фінал конкурсу «ARCHIVISION 2019». Номінація: Archintegration. В цій номінації цього року переміг (1 місце) «Проект покращення умов проживання та праці студентів ПДАБА в гуртожитках по вул. Моссаковського» збірної команди 04-4567 «ДННК» за участю наших викладачів та студентів ІІНО КНУБА у складі авторського колективу. Автори проекту команди «ДННК»: студенти - Дмитренко Кирило, Губрiй Владислав, м. Київ, Перпері Аліса, м. Одеса, Дубень Андрій м. Львів, М’якенька Марина, Терно Юлія, м. Дніпро; керівники - Авдєєва Наталія, Самойленко Євгенія. Команда-переможець отримала грошову винагороду, кришталеву нагороду та Диплом переможця за І місце в номінації «Archintegration». Основним бонусом було цікаве спілкування, об’єднання архітектурних ідей, процес шаленого темпу реального проектування, гарне знайомство з провідними фахівцями у неформальній обстановці архітектурної творчості. VI Міжнародний молодіжний архітектурний фестиваль-конкурс ARCHIVISION 2019 цього року поєднав архітекторів з України та гостей-учасників з Грузії та Італії, які приймали участь у складі журі конкурсу. Голова журі конкурсу: Маркман Петро Федорович (Архітектор, Член журі національної премії «City Awards», Професор Міжнародної Академії архітектури, Лауреат Державної премії України в галузі архітектури, доцент КНУБА).

Фінал організовано за підтримки Національної спілки архітекторів України та провідного виробника будівельних матеріалів компанії КНАУФ.

«Від мене особисто подяка організаторам та учасникам за наданий досвід та цікаву співпрацю!», - Наталія Авдєєва.

2 2

2 4

2 6

2 7

2 9

2 11

2 19

2 20

2 22

2 23

Проекти переможців можна переглянути тут:

http://new.archivision.com.ua/konkurs-archive/2019/

http://new.archivision.com.ua/vork-shop-archive/2019/workshop-dnipro-6-9serpnya/

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА