Запрошуємо майбутніх висококваліфікованих менеджерів до вступу на освітній рівень «бакалавр» та «магістр»

На кафедрі економіки та менеджменту Інституту інноваційної освіти Київського національного університету будівництва та архітектури готують бакалаврів та магістрів за освітньою програмою «Менеджмент».

Менеджери - це фахівці, від яких залежить успіх комерційної діяльності тієї чи іншої організації. Хороший менеджер - це хороший аналітик. Спеціаліст повинен володіти абсолютним умінням аналізувати ситуації, а отже - відрізнятися далекоглядністю, вміти прораховувати наперед кожен крок, адже від цього буде залежати успіх угоди і, відповідно, прибуток компанії. У багатьох випадках він діє як лідер. Його повинен поважати колектив і до його думки дослухатися.

Хороший менеджер-управлінець завжди знайде роботу. Кожна поважаюча себе компанія повинна мати в своєму штаті таких фахівців. Адже саме від їх роботи залежить успішна діяльність підприємства.

Які ж його функції? У першу чергу перед цим фахівцем стоїть завдання підвищення обсягів продажів продукції і послуг. Він продумує стратегію, яка допоможе досягти оптимального результату. У функції фахівця входить постановка завдань для працівників фірми, при цьому вкрай важливі наступні моменти: точність формулювання, досяжність, вимірність, актуальність і час виконання роботи. Менеджер повинен делегувати повноваження, що вкрай необхідно для економії часу керівника, для розвитку підлеглих, для стимулювання співробітників комерційної організації. Крім того, делегування допоможе поліпшити міжособистісні відносини в колективі. В обов'язки менеджера-управлінця входить контроль виконання співробітниками поставлених перед ними завдань. Якщо робота була виконана погано, то він повинен проаналізувати ситуацію і знайти оптимальні шляхи вирішення проблеми. Насправді вимоги до таких фахівців досить високі, адже саме від їх компетенції і професіоналізму залежить розвиток компанії.

Менеджери, які займають керівні посади, повинні виконувати досить великий обсяг робіт. Саме цей фахівець відповідає за успішну діяльність комерційної організації. В першу чергу він повинен продумати шляхи розвитку компанії. Виходячи з поставлених цілей, будуть розроблені способи їх досягнення. Для цього варто навчитися правильно ставити завдання для підлеглих. Це дозволить ефективно організувати робочий процес і структурувати діяльність підприємства, здійснювати контроль виконання поставлених завдань. Важливо грамотно розподілити обов'язки між співробітниками організації та навчитися мотивувати підлеглих.

Успішний керівник повинен вміти контролювати виконання поставлених завдань, коригувати роботу співробітників, направляти їх зусилля в потрібне русло. Успішний фахівець зазначеної сфери діяльності повинен володіти явними лідерськими якостями. Тоді він стане одним з кращих.

Стати успішним менеджером-управлінцем мають всі шанси амбітні люди з явно вираженими лідерськими якостями. Ці люди повинні мати волю до перемоги, володіти бажанням добитися висот. Вони повинні мати аналітичний склад  розуму, бути наполегливими і цілеспрямованими, мати бажанням стати одним з кращих. Це люди з добре розвиненими комунікабельними здібностями, відмінною пам'яттю, умінням домовлятися і знаходити різні шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми.

Хороших менеджерів потребують багато сучасних підприємств і компаній. Отож це досить перспективний напрямок діяльності. Професія менеджера-управлінця ніколи не перестане бути актуальною, оскільки торгово-ринкові відносини будуть існувати завжди, а для організації ефективного бізнесу та отримання максимального прибутку потрібні хороші фахівці.

Запрошуємо усіх бажаючих до вступу на освітній рівень «бакалавр» та «магістр», щоб стати професійним менеджером!

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА