Інтерактивне навчання на кафедрі інноваційної архітектури і дизайну: максимально насичене інформаційне середовище, комфортні умови, високий ступінь засвоєння матеріалу

За ініціативи завідувача кафедри інноваційної архітектури і дизайну ВСП «Інститут інноваційної освіти Київського національного університету будівництва і архітектури» Олексія Ященка з метою поліпшення якості навчання та створення комфортних умов для здобувачів освіти, які обирають змішану форму навчання, кафедра впроваджує інтерактивні навчальні класи і поступово буде створювати інтерактивну кафедру.

Ця ініціатива спрямована на використання новітніх технологій для активізації процесу навчання і підвищення ефективності освітнього процесу. Кафедра працює через систему Google Classroom більше 5 років. Для реалізації наступних етапів створено Електронну бібліотеку, а класи доукомплектовуються класи наочними засобами навчання.

Про переваги інтерактивних рішень розповідає Олексій Ященко:

«Це підвищення рівня освіти за рахунок використання наочних матеріалів; інтерактивна взаємодія з предметом та викладачем; онлайн доступ до навчальних посібників; створення архіву проведених занять. Завдяки інтерактивним приміщенням студенти, які знаходяться далеко від кампусу, можуть відчувати себе більш залученими до освітнього процесу. Вони можуть брати участь у дискусіях, виконувати завдання та спілкуватися з викладачами та одногрупниками онлайн. Цей процес включає віртуальні консультації, обговорення проектів та інші форми співпраці».

Довідково: Інтерактивний клас - це готовий програмно - апаратний комплекс, який включає в себе сучасне обладнання та програмне забезпечення. Інтерактивні рішення дозволяють створити інформаційно насичене середовище для занурення учасників в освітнє середовище та дозволяють збільшувати ступінь засвоєння матеріалу.

Відео дивіться за посиланням.

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА