Про стилістику сучасної архітектури і проектування говоримо з відомим італійським архітектором Луїджі Фьюмарою – відкрита лекція для здобувачів освіти ІІНО КНУБА

27 листопада 2023 року у ВСП «Інститут інноваційної освіти Київського національного університету будівництва і архітектури» відбулася відкрита лекція на тему «Стилістика сучасної архітектури і проектування», яку  для здобувачів освіти, які навчаються за спеціальностями 022 «Дизайн», 191 «Архітектура та містобудування», 192 «Будівництво та цивільна інженерія», провів італійський архітектор, голова Міжнародного Форуму «Людина та Архітектура», почесний професор Київського національного університету будівництва та архітектури Луїджі Фьюмара.

photo 2023 11 27 10 25 56 2

Всього до лекції приєдналося понад 100 здобувачів освіти різних курсів навчання - частина студентів слухала лектора безпосередньо у лекційній аудиторії, частина приєдналася онлайн.

Особлива увага була приділена розвитку органічної архітектури на сучасному етапі, яка  стала новітнім підходом в проектуванні, базованому на трьох основних чинниках: людині, функціональному призначенні споруди та природньому оточенні.

Своїм головним завданням органічна архітектура, на противагу тій самій архітектурі функціоналізму, ставить творення будинків природньо вписаних в оточуючий простір та будівель, що максимально використовують особливості натуральних матеріалів.

Оскільки Луїджі Фьюмара є всесвітньо відомим фахівцем з органічної архітектури, інтерес до його лекції у студентів непересічний, адже це унікальна можливість поспілкуватися з людиною, яка більше 20 років досліджує розвиток та принципи органічної архітектури й дизайну середовища та успішно втілює їх у власних проєктах, почути про результатами досліджень від самого їх автора.

Лектор звернув особливу увагу на те, як органічний дизайн середовища виражає тенденції розвитку свідомості людини, зокрема прагнення до свободи й індивідуальності, здорового способу життя, самопізнання та розвитку тощо.

Щиро дякуємо професору Луїджі Фьюмара за змістовну та цікаву лекцію!

photo 2023 11 27 10 25 56

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА