«Вища освіта в Україні: зміни через війну»: стан, досвід, перспективи

23 березня 2023 року в рамках серії онлайн-зустрічей ITeacher's Meet-Ups від компанії SoftServe у форматі «круглого столу» відбулося обговорення аналітичного звіту «Вища освіта в Україні: зміни через війну», укладеного Аналітичним центром «ОСВІТАНАЛІТИКА» та Фондом Конрада Аденауера.

Захід проходив із залученням представників експертного середовища, Міністерства освіти і науки України та Національного агентства кваліфікацій України.

«У звіті висвітлено діапазон проблем, з якими стикнулася система вищої освіти України через наслідки пандемії та війну. Автори прагнули оцінити досвід влади й університетів щодо реагування на ці проблеми. Окрім того, документ містить інформацію про актуальний стан української вищої освіти в умовах війни, а також про її першочергові та перспективні потреби», - розповідає заступник директора з педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та дистанційного навчання, доктор економічних наук, професор Іннола Новикова, яка взяла участь у заході.

У програмі також обговорення втрат української системи вищої освіти через війну; виокремлення напрямів відновлення і трансформації системи вищої освіти України.

Влада та освітянська спільнота мають зосередитися на подоланні руйнувань, виробленні нового бачення системи, створенні умов для трансформації освітньої мережі, підвищенні якості та підтримці інноваційного середовища, - переконані учасники дискусії.

До обговорення долучились перша проректорка Київського університету імені Бориса Грінченка, колишня міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич, генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН Олег Шаров, член Національного агентства кваліфікацій Юрій Рашкевич та ін.

1 n1 n21 n.9jpg1 n41 n51 n61 n71 n81 n101 n111 n13grin1 n1141 n14

 

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА