Участь у VІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні технології землеустрою, кадастру та управління земельними ресурсами»

16-17 березня 2023 року на кафедрі аерокосмічної геодезії та землеустрою Національного авіаційного університету пройшла VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні технології землеустрою, кадастру та управління земельними ресурсами».

«Серед питань, яким доповідачі приділили найбільше уваги і які активно обговорювалися учасниками конференції, зокрема, - землеустрій в умовах воєнного стану, процедура проведення оцінки збитків землекористувачів та громад, - розповідає завідувачка кафедри економіки, менеджменту та управління територіями, старший дослідник, кандидат економічних наук Вікторія Чудовська, яка взяла участь у конференції. - Застосування сучасних практик у сфері землекористування у контексті нинішніх викликів виступає невід’ємним базисом ефективного територіального розвитку і водночас тим тригером, за допомогою якого запускатиметься процес відновлення та реструктуризації наших територій. Тому не викликає сумнівів нагальність розглянутих під час обговорення аспектів як для наших викладачів, так і для студентів, - починаючи із оновлення картографічної основи і закінчуючи оцінкою наслідків військової агресії проти нашої країни».

Досвідом впровадження геоінформаційних технологій у землеустрої та комплексному плануванню територій поділились експерти проекту USAID та провідні компанії галузі: «БломІнфо-Юкрейн», «МагнетікВан Муніципальні Технології», Подільський земельний центр, «ТВІС», «Навігаційно-геодезичний центр», «Систем Солюшнс».

Серед учасників заходу -  представники обласних управлінь Держгеокадастру, інженери-землевпорядники районних, міських, селищних рад, державних та приватних підприємств, науково-педагогічні працівники, аспірати та студенти вищих навчальних закладів України.

cud3cud4cud5cud6cud7cud8

cud1cud2

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА