Робоча зустріч щодо співпраці в освітній галузі між ІІНО КНУБА та закладами фахової передвищої освіти Чернігівської області

27 квітня відбулася робоча зустріч (в онлай-режимі) щодо співпраці в освітній галузі між Інститутом інноваційної освіти КНУБА та закладами фахової передвищої освіти Чернігівської області з питань підготовки та підвищення кваліфікації фахівців.

Участь у заході взяли начальник управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопацький, начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Тетяна Давидова, директори 11 коледжів Чернігівщини.

КНУБА представляли ректор Університету Петро Куліков, директор Інституту інноваційної освіти Олексій Петроченко, перший заступник директора Михайло Отрош, заступник директора з навчально-методичної роботи Наталія Салоїд, завідуючі кафедрами.

В рамках зустрічі відбулася змістовна розмова щодо різних аспектів питання післядипломної освіти студентів та широких можливостей взаємовигідної співпраці між навчальними закладами.

Зокрема, було акцентовано на  особливостях організації навчального процесу в Інституті, який максимально адаптований до потреб студентів у регіонах та дає можливість поєднувати  роботу за спеціальністю і навчання.  

Студенти  мають гнучкий графік занять та сесій за скороченими термінами. Також мають можливість обрати оптимальну для себе форму навчання – денну, заочну, дистанційну, змішану.

Завідуючі кафедрами Інституту інноваційної освіти КНУБА презентували популярні напрямки підготовки фахівців, зокрема, наголосивши на зростаючій популярності отримання другої вищої освіти, яка  в умовах сучасної конкуренції на ринку праці відкриває додаткові можливості професійного вдосконалення та кар’єрного зростання. Великі компанії і вибагливі роботодавці все частіше віддають перевагу кандидатам, що мають за плечима не тільки багатий досвід роботи, але і дві вищі освіти.

Важливою перевагою ІІНО КНУБА є й те, що навчання за двома спеціальностями може відбуватися одночасно, що дозволяє значно заощадити час та кошти і якнайшвидше приступити до побудови майбутньої перспективної кар’єри.

Сторони висловили бажання розширювати співробітництво для інновацій та обміну передовим досвідом, нарощування потенціалу в галузі вищої освіти та наголосили на важливій профорієнтаційній складовій подібних зустрічей.

cern3

cern2

cern1

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА