В ІІНО КНУБА відбувся «круглий стіл» за участю провідних фахівців, експертів, представників ЗМІ та громадських організацій

16 липня в ІІНО КНУБА відбувся «круглий стіл» за участю провідних фахівців, експертів, представників ЗМІ та громадських організацій, під час якого, зокрема, було обговорено низку питань щодо ситуації на ринку надання освітніх послуг за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» та проведення атестації з отриманням кваліфікаційного сертифікату з вказаного напрямку.

DSC02841

Ідея проведення зустрічі такого формату на базі ІІНО КНУБА, як провідного закладу післядипломної освіти будівельного напрямку, була озвучена на початку липня під час організованого ГС «Національний експертно-будівельний альянс України» заходу за участю найкращих експертів будівельній галузі та ЖКГ. Саме на цій зустрічі було обговорено низку важливих питань щодо  ситуації в галузі та прийнято рішення про створення на базі Національного експертно-будівельного альянсу України більше 30 різних секторів для спільної роботи експертів з галузей будівництва та житлово-комунальних послуг України, окремих підрозділів для об’єднання експертів з виконання різноманітних будівельних робіт та проектних робіт та підписано меморандуму про співпрацю між Національним експертно-будівельним альянсом України та Інститутом інноваційної освіти КНУБА. Основним напрямом співробітництва визначено проведення спільних освітніх заходів, спрямованих на задоволення потреб у кваліфікованих кадрах, створення для цього сприятливих умов для розширення можливостей працевлаштування та підвищення якості освіти.

Участь у «круглому столі» взяли президент ГС «Асоціація управителів житла» Василь Ліман, директор Інституту Інноваційної освіти КНУБА, професор Олександр Никитюк та його перший заступник Олександр Даневич, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій, президент Національного експертно-будівельного альянсу України (НЕБАУ), віцепрезидент Академії будівництва України, професор ІІНО КНУБА Віктор Лещинський, виконавчий директор НЕБАУ, академік Академії будівництва України Іван Перегінець,  дійсний член ІКОМОС Ольга Рутковська, керівник пресцентру «УНІАН», керівник сектору ОСББ НЕБАУ Ірина Головатенко, керівник проєкту «Твій Дім» Володимир Гуцул, президент Асоціації інженерів-консультантів, представник FIDIC в Україні Яна Щегурова.

DSC02847

DSC02874

Під час дискусії у рамках «круглого столу» було озвучено низку пропозицій. Зокрема, ініційовано створення робочої групи, яка займалась би наробками до Стратегії розвитку та реконструкції багатоповерхових будинків, потреба в якій у державі з майже 300 тис. таких будинків, є дуже гострою.

Учасники дискусії одноголосно визнали, що ІІНО КНУБА є провідним закладом вищої освіти, який надає якісні освітні послуги за визначеними напрямами і має усі делеговані державою повноваження щодо видачі документів державного зразка про отриманий кваліфікаційний рівень.

Під час зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію між Київським національним університетом будівництва і архітектури в особі директора ВСП «Інститут інноваційної освіти» КНУБА Олександром Никитюком та Громадською спілкою «Асоціація управителів житла» в особі президента Василя Лімана.

DSC02859

DSC02857

Відповідно до Постанови КМ України від 28 листопада 2018 року № 1010 «Деякі питання професійної атестації за професією «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)», ІІНО КНУБА веде реєстр сертифікатів – інформація про документи з присудження професійних кваліфікацій, виданих Інститутом, що містить інформацію про атестовану особу і статус сертифікатів та розміщується у відкритому доступі на веб-сайті ІІНО КНУБА. Узагальнений перелік осіб, які пройшли професійну атестацію, Інститут направляє Мінрегіону для оприлюднення на веб-сайті відомства.

Відповідно до ліцензії на провадження освітньої діяльності, виданої Міністерством освіти і науки України, Інститут інноваційної освіти Київського національного університету будівництва і архітектури здійснює професійну атестацію «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

На запит Інституту інноваційної освіти Київського національного університету будівництва і архітектури від 16.04.2019 р. № 04-12.1/257 Національне агентство з акредитації України (лист від 08.05.2019 р. № 3-5/2-1530) надало роз’яснення, що Інститут інноваційної освіти КНУБА не потребує акредитації в НААУ, оскільки діє на підставі ліцензії, яка видана центральним органом виконавчої влади – Міністерством освіти і науки України.

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА