Пропозиції інноваційної співпраці кафедри "Будівництва та інформаційних технолоігй" в рамках міської ініціативи "Kyiv Smart City"

З метою перетворення української столиці на технологічно розвинений, соціально відповідальний та комфортний для життя мегаполіс 3 роки тому була створена міська ініціатива Kyiv Smart City. Вона покликана змінювати столицю, об’єднуючи киян, бізнес-спільноту, активістів та міську владу задля розвитку розумного міста. Діяльність ініціативи передбачає комплексні та глибокі зміни, як-от впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних сервісів, розробку нових стандартів енергоефективності та появу відкритої моделі відносин між громадою та місцевою владою. Kyiv Smart City є інноваційною платформою для інфраструктурного, технологічного та соціального розвитку міста.

Робота ініціативи базується на принципах відкритих даних, розумного використання цифрових послуг та прозорого управління. Команда Kyiv Smart City активно працює над розробкою та впровадженням онлайн-інструментів, аби кожен киянин вже сьогодні міг долучитися до творення інноваційних змін у своєму домі, громаді, країні. Перетворювати  Київ на прогресивну європейську столицю та працюєвати над розбудовою міста-мрії, у якому кожен житель відчуватиме себе захищеним та щасливим – це головне завдання ініціативи. 

Кафедри будівництва та інформаційних технологій  Інституту інноваційної освіти Київського національного університету будівництва та архітектури  є випусковою кафедрою за освітніми програмами «Промислове і цивільне будівництво» та  «Міське будівництво і господарство»,  тож випускники  є кваліфікованими фахівцями з таких питань, як проектування і забудова територій; проектування та експлуатація вулиць, доріг, дорожньо-транспортних споруд і управління міським дорожнім рухом; інженерна підготовка та благоустрій, комплексна реконструкція та експлуатація міських територій; проектування ландшафту сучасного міста, управління міським господарством та розвитком міст. 

Науково-дослідна робота співробітників кафедри проводиться за відповідними напрямами спеціальностей «Міського будівництва та господарства», «Промислового та цивільного будівництва», а її результати науково-дослідної роботи викладачів кафедри впроваджуються в розробку реальних проектів з міського будівництва та господарства, планування, забудови та реконструкції забудованих міських територій, цивільного будівництва, промислових будівель і споруд, будівель спеціального призначення, а також для розробки проектів як нового будівництва, так і реконструкції та підсилення існуючих будівель і споруд.   

Перспективи розвитку вбачаються в розширенні співробітництва для інновацій та обміну передовим досвідом, нарощування потенціалу в галузі вищої освіти та науки, а, зважаючи на це, є можливість налагодження плідної співпраці в рамках міської ініціативи "Kyiv Smart City"  задля розвитку навчальної, наукової, культурно-просвітницької та науково-виробничої діяльності у галузі "Міського будівництва".

 

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА