Представники ІІНО КНУБА – серед учасників семінару «Європейська соціальна політика»

У січні 2021 року у м. Київ відбувся семінар «Європейська соціальна політика», який викладався в рамках виконання проєкту Кафедра Жана Монне "Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій" (SCAES). До участі в семінарі було запрошено науковців, викладачів, молодих вчених, студентів, представників підприємств, організацій, органів державного та муніципального управління, яким цікавий економічний розвиток країни на засадах соціальної справедливості.

Серед учасників заходу були і представники Інституту інноваційної освіти КНУБА, зокрема Вікторія Чудовська, завідуюча кафедрою управління територіями ІІНО КНУБА.

Метою семінару було вивчення ефективної практики європейської соціальної політики, соціальних моделей європейських країн та основних особливостей соціальної політики ЄС. Крім того, особлива увага приділялася соціальній відповідальності бізнесу на європейських підприємствах та вивченню їхнього досвіду.

 «Протягом трьох днів разом з учасниками (більше 80 осіб) з різних університетів України ми вивчили правові засади соціальної політики ЄС, соціальну структуру суспільства, соціальні моделі Європи, проаналізували демографічні, міграційні та тенденції на ринку праці ЄС, визначили якість життя населення Європи та основні приклади державного регулювання соціальної відповідальності бізнесу», – розповідає Вікторія Чудовська.

Якість життя європейського населення та конкурентоспроможність підприємств ЄС набагато вищі за українські, тому ці знання про моделі, практики, політику тощо повинні бути широко поширеними серед українського населення. Семінар має на меті узагальнення, систематизацію та поширення європейських практик в соціальній сфері.

Семінар допомагає розвинути розуміння соціальної політики в Європі та особливостей соціальних процесів у Європі та, зокрема, ЄС, а саме демографічних, міграційних, ринку праці та інших; поглибити знання про практику ЄС щодо соціально відповідального бізнесу та визначити нові рішення для українців сьогодні; систематизувати знання про соціальні моделі європейських країн, які залежать від регіону; визначити основні напрями та пріоритети соціальної політики в Європі, проаналізувати регіональні особливості соціальних процесів у Європі та ЄС, спираючись на досвід ЄС для визначення ключових пріоритетів соціальної політики України.

Certificate for Viktoriia for EVALUATION FORM seminar E 1 page 0001

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА