Участь представників ІІНО КНУБА у освітній програмі «StarterNetwork – нові можливості і перспективи

З метою розвитку інноваційного та підприємницького потенціалу ВСП «Інститут інноваційної освіти КНУБА» та отримання інформації щодо досвіду і кращих практик естонської екосистеми, допомоги представникам Інституту з інноваційними ідеями, винаходами чи дослідженнями, аби перетворити їх на стартапи та підтвердити ринковий потенціал, представники ІІНО в особі заступника директора з педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та дистанційного навчання ІІНО КНУБА, доктора економічних наук, професора Інноли Новикової, стали учасниками освітньої програми «StarterNetwork», яка проводиться разом із Тартуським університетом (Естонія) та YEP Інкубатором.

Навчальні сесії програми проходитимуть у березні-червні 2023 року. Під час вебінарів експерти поділяться кращими практиками уряду Естонії (Startup Estonia), університетів і компаній - кейси побудови екосистем або партнерства, створення успішних стартапів (підприємств) з університетських проєктів у співпраці з корпораціями тощо.

Вебінари від українських та естонських експертів охоплять різні теми.

6 березня – Колаборація  університетів та корпорацій - найкращі практики;

27 березня – Популяризація науки та комунікація про дослідження;

10 квітня – Створення спільних платформ для просування інновацій;

18 квітня – Різноманіття у підприємництві та науці: як і навіщо?

11-12 травня – Експрес-курс для університетських стартапів та спінофів.

 Мови програми: англійська, українська.

Програма «StarterNetwork» реалізується Тартуським університетом та YEP Інкубатором за підтримки Естонського центру з міжнародного розвитку #ESTDEV та Міністерства освіти і науки України.

Стартап-інкубатор YEP розвиває академічне підприємництво у межах ініціативи «Підприємницький університет». Вона здійснюється спільно з YEP, Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Офісом з розвитку підприємництва та бізнесу, національним проектом Дія.Бізнес, Міністерством молоді та спорту України, Українським фондом стартапів та Генезис за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

6 березня відбувся перший семінар, у рамках якого виступали спікери: Mykhailo Psiuk – начальник відділу маркетингу  «Житомирська політехніка» / «Як зараз відбувається співпраця з бізнесом?»; Triinu Lööve – Керівник проекту / Мета додаткової програми в Тартуському університеті; Mart Maasik – Керівник відділу підприємництва/інвестицій Uni Tartu /Співпраця університетських підприємств: поточна практика та майбутні цілі; Andrus Kurvits – Тартуський науковий парк, член правління /Співпраця з Tartu Science Park Perspective; Andrii Sidliarenko – L&D for HEIs Lead, Genesis / Кейс передачі знань: Створення спільноти викладачів для вдосконалення та впровадження навчальних курсів зі створення та розробки ІТ-продуктів у понад 150 університетах.

os1

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА