Успішне завершення курсу “Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах” 

Якість викладання ― це ключовий елемент якості освіти, який визначає результат освітнього процесу, а отже, і рівень підготовки майбутніх фахівців у закладах вищої освіти. У цьому переконані науково-педагогічні працівники ІІНО КНУБА. У межах власних курсів чи освітніх компонентів викладачі впливають на якість освітньої програми, на процес навчання та засвоєння матеріалу студентами, і в результаті ― на внутрішню якість освіти у закладах вищої освіти.

Тому питанню підвищення власної кваліфікації, професійного розвитку відповідно до державної політики у галузі освіти та забезпечення якості освіти педагогічні і науково-педагогічні працівники Інституту приділяють особливу увагу.

Завідувач кафедри управління територіями ІІНО КНУБА Вікторія Чудовська пройшла курс «Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах» на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus, у межах якого були представлені різні погляди на підвищення якості викладання, оновлення освітніх програм, управління змінами та лідерство в університеті.

cudovska

Курс «Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах» є результатом співпраці експертів з України та Німеччини, викладачів і співробітників ГО «Вище», Саксонського центру викладання та навчання у вищій школі (HDS) (Німеччина) і Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

zastavka

Серед питань, які розглядалися протягом навчання, програмою були передбачені наступні: роль якості викладання у внутрішній якості освіти; компетентнісне викладання, оцінювання та навчання; професійний стандарт викладача вищої школи; що таке силабус, і як його створити; партнерство зі студентами; що таке тьюторинг; розвиток програми та узгодження курсів в межах освітньої програми; роль гаранта освітньої програми в університеті; взаємовідвідування, як метод підтримки та розвитку викладання; лідерство у впровадженні змін в університеті; управління змінами: визначення, етапи та практичні поради; діджиталізація, як драйвер змін; приклад впровадження змін в німецькому університеті; розвиток викладачів на рівні університету: варіанти проєкту; міжуніверситетська співпраця з розвитку викладачів.

cuudovJPG

Вказаний курс надає змогу викладачам, агентам змін, завідувачам кафедр, гарантам програм і керівництву університетів знаходити ефективні шляхи стимулювання та підтримки якісного викладання на рівні освітніх компонент (окремих курсів), освітньої програми й закладу вищої освіти в цілому.

 

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА