Участь у круглому столі на тему: "Реформа ДАБІ. Нова концепція"

Завідувачка кафедри економіки та менеджменту, доктор економічних наук, професор Іннола Новикова, завідувач кафедри будівництва та інформаційних технологій, доктор технічних наук, доцент, старший науковий співробітник Дмитро Прусов  взяли участь у круглому столі на тему: "Реформа ДАБІ. Нова концепція", який відбувся в online-форматі.

Захід відбувся за участю представників Міністерства розвитку громад та територій України, Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, народних депутатів України, членів Координаційної ради з вирішення проблемних питань у сфері містобудування при Президентові України, представників Мінрегіону, Секретаріату КМУ.

Під час круглого столу обговорили повернення ліцензування (буде проводити новостворена Держінспекція архітектури і містобудування) та введення чек-листів перевірки суб’єкта містобудування.

А також низку інших актуальних питань:

- підстави та порядок проведення планових та позапланових перевірок за чек-листом;

- заборону повторного проведення перевірок за тим самим фактом (фактами), що був (були) підставою для раніше проведеної перевірки;

- фіксування процесу проведення перевірки з використанням фото, аудіо- та відеотехніки;

- порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів;

- можливість сплати штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності через електронний кабінет, з використанням платіжних систем в режимі реального часу та інше.

krst

 

krsttt

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА