ІІНО КНУБА на Міжнародному бієнале архітектури у Кракові

Доповідь авторського колективу, до складу якого входить Наталія Авдєєва, викликала великий інтерес у учасників престижного міжнародного конкурсу

У Кракові 7-9 жовтня 2019 року проходило Міжнародне бієнале архітектури (International Biennale of Architecture Kraków 2019 "CONNECTIONS – The Town and the River”). Темою цього престижного міжнародного конкурсу в нинішньому році було: «Зв'язки – місто та річка». В програмі, крім проєктного конкурсу, було передбачено презентації міжнародних експертів, присвячені зазначеній тематиці. Доповіді відбиралися поважним міжнародним журі на основі попереднього перегляду рефератів, авторів яких запросили особисто представити презентацію на науковому семінарі-конкурсі в Конгрес-центрі Кракова. Серед запрошених була керівник розробки проектних рішень студентів-архітекторів, завідуюча кафедрою Інституту інноваційної освіти КНУБА, кандидат архітектури, доцент Наталія Юріївна Авдєєва.

Концепція від України була проілюстрована комплексними дипломними проєктами студентів-архітекторів «Дніпровська перлина» за 2012-2019рр., де всебічно розкриті можливості організації громадських просторів, пов'язаних з акваторією річки Дніпро та малих річок нашої столиці.

Серед багатьох міжнародних учасників з Італії, Білорусії, Німеччини, Польщі, на основі попереднього перегляду рефератів, поважним міжнародним журі було відібрано десять фіналістів, до яких окрім ще трьох представників з України свою спільну доповідь оголосила представник авторського колективу Олена Павлівна Олійник на тему: «В пошуках втрачених просторів: концепція поєднання столиці-міста Києва з акваторією р. Дніпро».

Члени авторського колективу: завідуюча кафедрою Інституту інноваційної освіти КНУБА, кандидат архітектури, доцент Наталія Юріївна Авдєєва, декан ФАБД НАУ, кандидат архітектури, доцент О.В. Чемакіна, завідуюча кафедрою дизайну інтер'єру ФАБД НАУ, віце-президент НСАУ, О.П. Олійник (яка і представила в Кракові цю доповідь). Доповідь, що присвячена еволюції розвитку Києва на основі аналізу його генеральних планів з авторською концепцію повернення міста до річки, зустріли з великою зацікавленістю.

bien

91

Scan1

1 2Див. текст доповіді на стор. 190

http://mba2019.sarp.krakow.pl/wp-content/uploads/2019/10/Katalog_MBA_2019.pdf

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА