День Архітектури – нові можливості для ІІНО КНУБА і нові перспективи для його студентів

29-30 жовтня у Києві відбулась  масштабна щорічна конференція, приурочена до Дня Архітектури для всіх, хто любить, створює та розвиває архітектуру в Україні - День Архітектури. ARCHICAD & BIM. Малий, середній, великий бізнес.

Активну участь у заході взяли представники ІІНО КНУБА.

«Своїм досвідом впровадження BIM-підходу у рамках форуму ділилися  представники як гігантів ринку, так і невеликих архітектурних студій, а провідні фахівці галузі розповідали про перспективи BIM на державному рівні, - ділиться враженнями завідувач кафедри архітектурно-проектної справи ІІНО КНУБА, кандидат архітектури, доцент Наталія Юріївна Авдєєва. - Презентація першої локалізованої версії ARCHICAD 23 та детальний аналіз усіх новинок програми, європейський досвід впровадження BIM як стандарту проектування, 3D-сканування, параметрика, а також безліч реальних історій, які розкривали BIM з різних точок зору – це лише окрема акценти заходу, який, безперечно, додасть інноваційної складової освітньому процесу в ІІНО КНУБА. Тут ми могли не лише обмінюватися досвідом з колегами, а й, скажімо, протестувати додаток BIMx для демонстрації архітектурних проектів на будь-яких пристроях з використанням VR-окулярів. Наші студенти-архітектори дуже креативні, творчі, тому нам є чим поділитися з ними і ці новації будуть їм цікаві».

1 73282812 2623628407675444 6897764167965474816 n

4 IMG 20191030 172812

4 IMG 20191030 194803

Кафедра архітектурно-проектної справи ІІНО КНУБА – одна з найбільших в Інституті і найпопулярніших серед студентів. Лише цьогоріч 49 випускників отримали тут кваліфікацію «архітектор» другого (магістерського) рівня зі спеціальності 191 «Архітектура та містобудування» (ОПП «Архітектура будівель і споруд»). Ще 76 отримали кваліфікацію «архітектор» першого (бакалаврського) рівня. А під час засідання Екзаменаційних комісій із захисту атестаційних робіт за спеціальністю 191 «Архітектура та містобудування», на здобуття освітнього ступеню «Бакалавр» та «Магістр» студенти вражали не лише обраними темами атестаційних робіт, які характеризувались індивідуальністю, різноманітністю та актуальністю, а й активним використанням інноваційної методики виступу з застосуванням мультимедійної наочності.

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА