Безкоштовні семінари з актуальних питань ЖКГ в ІІНО КНУБА, - ще одне свідчення комплексного і професійного підходу до питання навчання управлінню багатоквартирним будинком

Семінари з питань ЖКГ, започатковані в Інституті інноваційної освіти КНУБА, набирають все більшої популярності серед жителів та гостей столиці. Щовівторка провідні фахівці галузі, юристи, відомі експерти та науковці у конференц-залі Інституту збирають потужну аудиторію людей різного віку, фаху, яким цікаві інновації у галузі ЖКГ – технологічні та законодавчі, яким не байдуже, у кого на балансі перебуває їх житло і наскільки ефективною є діюча система опалення, які прагнуть до прогресивних позитивних змін у питанні утримання житла і хочуть знати, з чого почати ці зміни та як зробити їх ефективними і законодавчо виваженими.

DSC02886

Серед спікерів останніх семінарів - Василий Лиман (Vasiliy Liman) , голова Асоціації управителів житла, який відповідав на актуальні запитання відповідальних власників, давав поради та ділився досвідом авторитетного управителя-практика. Багато питань у учасників семінарів, як правило, до юриста з питань створення та функціонування ОСББ (Національний консультант ПРООН по м. Києву) Наталії Кальченко.

70475306 2539572086065963 2059487305772564480 n

 

71668848 2554608984562273 1301417344576258048 n

Те, що такі заходи, модератором яких є керівник пресцентру «УНІАН», керівник сектору ОСББ НЕБАУ Ірина Головатенко, відбуваються саме в ІІНО КНУБА, який є провідним закладом вищої освіти будівельного профілю і, відповідно до ліцензії на провадження освітньої діяльності, виданої Міністерством освіти і науки України, проводить надання за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» та проводить атестацію з отриманням кваліфікаційного сертифікату з вказаного напрямку, - не випадковість. Це є свідченням того, що Інститут здійснює комплексний підхід до питання підготовки фахівців вказаного напрямку, адже питання їх затребуваності сьогодні стоїть у суспільстві дуже гостро. Впровадження різноманітних форм роботи з аудиторією, яка зацікавлена в отриманні інформації з питань функціонування галузі ЖКГ, залучення провідних експертів, налагодження спілкування через електронні засоби, ЗМІ, соціальні мережі, - важливі складові освітнього процесу, який здійснюється в Інституті.

Менеджери (управителі) багатоквартирних будинків та голови правлінь ОСББ - це ті, для кого професійне навчання є важливим, а для управителів ще й обов'язковим. Адже згідно закону «Про житлово-комунальні послуги» послуги з управління багатоквартирним будинком повинні надавати кваліфіковані менеджери (управителі), які пройшли професійну атестацію.

Про навчання та сертифікацію фахівців з управління багатоквартирними будинками в провідному закладі вищої будівельної освіти – ІІНО КНУБА,  у програмі «Твій дім» Володимира Гуцула розповідає директор Інституту, професор Олександр Никитюк.  Деталі у відео.

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА