Вітаємо слухачів курсів підвищення кваліфікації за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» з завершенням навчання та успішним проходженням атестації

30 серпня закінчили навчання та успішно пройшли атестацію слухачі курсів підвищення кваліфікації за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

ing

 

За відгуками слухачів, в процесі навчання вони отримали важливі теоретичні та практичні знання. Зокрема, йдеться про питання інформаційного забезпечення діяльності ОСББ (ЖК, ЖКГ, УК); організаційно-правові та економічні аспекти діяльності з управління житлового комплексу; особливості утримання будинків, споруд та прибудинкових територій; впровадження ресурсоенергозберігаючих технологій утримання житла; організації обліку, контролю, звітності діяльності комунальних підприємств та визначення витрат на управління та обслуговування житлового комплексу; інженерного благоустрою  прибудинкової території та впровадження зовнішніх та внутрішніх охоронних систем території та будинку.

Для того, щоб управління будинком здійснювалось ефективно, з користю для його жителів, менеджер, який наймається на посаду управителя, повинен володіти основами правових, економічних, фінансових знань, бути комунікабельним і готовим об’єднати мешканців будинку чи групи будинків для реалізації спільної мети – покращення умов проживання.

В ІІНО КНУБА, який  відповідно до ліцензії на провадження освітньої діяльності, виданої Міністерством освіти і науки України, проводить навчання за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» та проводить атестацію з отриманням кваліфікаційного сертифікату, надаються саме такі знання і навички, отримати які пропонується за різний проміжок часу (в залежності від базової освіти і мети навчання). Можна за півтора року отримати звання магістра, або оновити знання на кількаденних курсах, скласти іспити і підтвердити свій фах сертифікацією.

Детальніше про обов’язки Менеджера (управителя) житлового будинку (групи будинків)» та пропозиції від ІІНО КНУБА щодо навчання вказаної категорії фахівців дивіться тут.

Про навчання та сертифікацію фахівців з управління багатоквартирними будинками в   ІІНО КНУБА,  у програмі «Твій дім» Володимира Гуцула розповідає директор Інституту, професор Олександр Никитюк у відео.

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА