Які перспективи відкриває навчання на курсах підвищення кваліфікації інженерів-консультантів? Слово слухачам.

Зміни, крізь які проходить наша держава на шляху до світових стандартів, вимагають розвитку інженерно-консультаційних послуг, що дозволить спростити та пришвидшити будівельний процес, підвищити якість його результатів та захистити його учасників від економічних та юридичних ризиків.

Інженерно-консультаційні послуги стають невід’ємною складовою сучасного будівельного процесу. Сертифіковані інженери-консультанти залучаються насамперед у проектах, що реалізуються за рахунок міжнародних фінансових організацій, оскільки часто участь кваліфікованого інженера-консультанта у проекті є вимогою світових та європейських банків.

Незалежний контроль якості робіт силами інженера-консультанта запроваджується у дорожньому будівництві. Особливо затребуваною така послуга може стати для органів місцевого самоврядування, фінансування яких здійснюється за рахунок бюджетних коштів, а тим більше – при спорудженні масштабних об’єктів будівництва.

Саме тому інтерес до курсів підвищення кваліфікації інженерів-консультантів, які організовано в ІІНО КНУБА, дуже високий.

Ми поспілкувалися з окремими слухачами курсів – всі вони люди авторитетні, поважні, які вже багато досягли і у житті, і у кар’єрі, щоб зрозуміти, якою є їх сфера діяльності, чого вони чекають від навчання і які перспективи відкриває отримання нових знань і сертифікату.

DSC02780

Василь Васильович БАЧИНСЬКИЙ, м. Київ, Заслужений будівельник України, академік Академії будівництва України, головний експерт ТОВ «ПРОЕКСП»

Постійне оновлення знань – це те, без чого неможливо бути фахівцем високого рівня. КНУБА – добре відомий навчальний заклад не лише в Україні. Особисто знайомий з багатьма викладачами. Впевнений, що отримані нові знання дадуть нові можливості. Зможу брати участь у великих міжнародних проектах. Послуги інженерів-консультантів – дуже перспективний напрямок діяльності. Маю багато цікавих планів і впевнений, що зможу їх реалізувати.

DSC02781Олексій Володимирович Колос, м. Краматорськ, Донецька область.

Працюю в Службі автомобільних доріг в Донецькій області, начальником відділу. Робота цікава. Проводимо технічний нагляд, впроваджуємо стандарти при будівництві, контролюємо підрядників. Але сертифікат, який отримую в ІІНО КНУБА після закінчення курсів дає нові можливості, за цим напрямком діяльності – майбутнє. Це якісно новий рівень самореалізації, який, можливо, дозволить дещо поміняти сферу діяльності.

DSC02788Валентин Дмитрович ВОЗЧИКОВ, м. Миколаїв, перший заступник начальника управління Миколаївської міськради.

Працював на багатьох відповідальних посадах у державних установах на Миколаївщині, у Кіровоградській області. Сертифікат про закінчення курсів в ІІНО КНУБА дає нові можливості, зокрема, щодо виходу на міжнародний рівень співпраці. Так, мій знайомий, маючи його, отримав запрошення на відповідальну посаду від серйозної європейської будівельної компанії, яка будує житловий комплекс.

DSC02789Едуард Олександрович Міщенко, м. Київ, головний інженер, підприємство «Спектр».

Говорити про нові можливості виходу на європейський ринок без відповідності високим європейським стандартам неможливо. Тож навчання в ІІНО КНУБА, перш за все, це ще один крок на шляху до оволодіння новими знаннями, навичками, які допоможуть реалізувати амбітні плани і стати повноправним учасником сучасних  процесів на світовому ринку будівельних технологій.

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА