Участь у 5-му Форумі енергоефективного партнерства "Територіальні громади, держава, бізнес: Прозорі інвестиційні моделі"

Представники ІІНО КНУБА, зокрема, кафедри цивільної інженерії (завідувач кафедри - кандидат технічних наук, професор Петро Зінич) взяли участь у 5-му Форумі енергоефективного партнерства "Територіальні громади, держава, бізнес: Прозорі інвестиційні моделі", який відбувся у Києві у КВЦ "Парковий". Серед запрошених спікерів - Володимир ГРОЙСМАН - Прем’єр-міністр України, Геннадій ЗУБКО - Віце-прем’єр-міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Віктор ГАЛАСЮК - Голова Комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва, Остап СЕМЕРАК - Міністр екології та природних ресурсів України,Сергій САВЧУК – Голова Держенергоефективності.

«Форум об'єднав понад 600 учасників з усієї України: мерів міст, голів обласних та районних адміністрацій, ОТГ, а також експертів, профільні громадські організації, міжнародні проекти, представників промислових підприємств, вітчизняні ЕСКО-компанії», - розповіла заступник керівника кафедри цивільної інженерії, викладач Ольга Шуваєва-Нечипорук.  

Україна продовжує посилювати енергоефективність, що є необхідним елементом для формування економічно сильних, енергонезалежних та заможних громад. Впродовж останніх років Урядом запроваджено успішні державні механізми з енергоефективності як для домогосподарств, так і для бюджетних установ та громад. Досвід впровадження таких інструментів потрібно широко впроваджувати. Тому запрошення керівників ОТГ, а також представників міністерств та відомств до вивчення та впровадження сучасних фінансових механізмів підвищення енергоефективності є цілком логічним кроком.

ІІНО КНУБА, як провідний навчальний заклад в системі післядипломної освіти України, є активним учасником процесу реалізації державної політики у сфері енергоефективності. Тому ключові теми Форуму: державна політика у сфері енергоефективності; енергоменеджмент - старт енергоефективності у громадах; від класичного до поглибленого ЕСКО-партнерства - нові моделі технологій та співфінансування; ЕСКО та енергоменеджмент на державних об'єктах: перші успіхи; енергоефективність у промисловості: джерела фінансування проектів, - є актуальними для нашого Інституту, який готує фахівців, котрі і реалізовують цю державну політику.

57010212 2321738714775415 1640533458163859456 n

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА