Цікаво. Перспективно. Зручно. Запрошуємо здобути сучасну економічну освіту в ІІНО КНУБА

Ти випускник коледжу та не знаєш, яку спеціальність обрати для продовження навчання? Ти маєш освіту бакалавра та хочеш отримати ступень магістра? Ти бажаєш змінити профіль навчання? Тоді тобі до нас. Інститут інноваційної освіти Київського національного університету будівництва та архітектури пропонує навчання за освітнім рівнем бакалавр та магістр за напрямами економіка та бізнес.

Про актуальність сучасної економічної освіти, особливості економічних спеціальностей та перспективні напрямки навчання для тих, хто цікавиться системою управління і готовий реалізувати себе як управлінець чи адміністратор, говоримо з доктором економічних наук, доцентом, завідувачем кафедри економіки та менеджменту Іннолою Новиковою.

 

Інноло Вікторовно, сьогодні можна почути думку про те, що на українському ринку праці забагато економістів. Але інтерес у абітурієнтів до економічних напрямків освіти не зменшується.

 

Економічна освіта традиційно є однією з найбажаніших серед абітурієнтів, Адже сучасна економіка є пріоритетною сферою людської життєдіяльності, без якої неможливий розвиток будь-якого суспільства, його поступальний рух уперед. Тож що б не говорили про надмірну кількість економістів, без сумніву, цінність якісних економічних знань завжди і скрізь була і буде високою. Класична економічна освіта є однією з тих цінностей, які залишаються з людиною назавжди. І по справжньому набути цю цінність можна на кафедрі економіки та менеджменту Інституту інноваційної освіти КНУБА.

 

Економічна освіта – це не лише знання та практичні вміння. Це ще й специфічний світогляд, який формується потужною науковою школою, яка є у ІІНО.

 

Так. А ще - це простір можливостей для кожного. Спектр економічних спеціальностей дійсно дуже широкий, адже в економіці найрізноманітніші люди можуть знайти заняття до душі. Тому кафедра економіки та менеджменту готує фахівців з економіки різного профілю. Традиції класичної університетської освіти, поєднуючись з інноваційними технологіями та інтегруючись у міжнародну систему освіти, дають змогу нашим випускникам бути популярними на українському та світовому ринку праці.

Ми маємо потужну команду викладачів високого класу, які є не лише науковцями, а й висококваліфікованими практиками. На кафедрі працюють 17 викладачів, з них 4 доктори наук, 10 кандидатів наук, 3 викладача та асистент.

 

Розкажіть про особливості економічних спеціальностей, щоб абітурієнти могли оцінити, наскільки вони готові до навчання.

 

Економічні спеціальності мають спільні риси і відмінності. Переважно, ці характеристики стосуються вимог до підготовки і особливостей мислення людини. Володіння математичними знаннями забезпечує вміння вибудовувати моделі економічних процесів і здійснювати складні математичні розрахунки. Іноземна мова для економіста (а краще – не одна) – це перепустка в найсучасніші напрями прикладної економіки! Багато фахівців говорять про те, що, не знаючи англійської мови, неможливо бути економістом, тому що більшість понять і концепцій економіки склалися в англомовних країнах. Друга іноземна мова (німецька або французька) відкриває починаючому економісту двері в престижні іноземні ВНЗ, які все частіше співпрацюють з українськими навчальними закладами та пропонують студентам стажування за кордоном. Будь-який фахівець у галузі економіки повинен мати добре розвинене уміння аналізувати, знаходити різні шляхи вирішення однієї і тієї ж задачі, не цуратися програмування.

Умовно всі економічні спеціальності з точки зору психологічного портрета фахівця можна розділити на кілька груп. Кожна з груп висуває особливі вимоги до природи людини (темпів працездатності та перемикання уваги) і її інтересів.

По-перше, найтрадиційніше розуміння професії «економіст» – це давно сформовані спеціальності, наприклад  економіст широкого профілю. По-друге, традиційно економіка була сферою наукових досліджень. Такі спеціальності, як «Публічне управління та адміністрування» – дуже перспективні напрямки для тих, хто цікавиться системою управління і хотів би спробувати себе в формування управлінських підходів до оцінки економічних явищ. По-третє, існує ціла група економічних спеціальностей, тісно пов’язаних з управлінням в цілому – напрям  «Менеджмент». Так або інакше вони пов’язані з функціями управління виробничими та торговельними процесами, впливом на працівників, вдосконаленням економічного механізму функціонування підприємств, управлінням проектами тощо. По-четверте, економічна діяльність пов’язана з комерцією. Уміння продавати передбачає не лише комунікативні навички, а й наявність хороших економічних знань. Торгівля – основа мікроекономіки. Комерційна «жилка» проявляється в тому, що людина знаходить несподівані шляхи заробітку. Багато сучасних комерсантів мають економічну освіту або намагаються її отримати. Комерсант є потроху і фінансовим менеджером, і маркетологом, і бухгалтером, саме цьому готують  фахівців з «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

 

Де проходять практику Ваші студенти?

 

Навіть відмінні теоретичні знання не гарантують випускникам можливості легко адаптуватися до практичної роботи. Тому програмами передбачена навчальна та виробнича практика як у державних закладах, так і на провідних вітчизняних і зарубіжних підприємствах, відомих фірмах, банках. На замовлення низки організацій на кафедрі активно займаються науково-практичною роботою з бізнес-планування, консалтингу, маркетингових досліджень, електронного бізнесу, проектного менеджменту, економічного програмування.

Така взаємодія з реальним сектором економіки дозволяє ще задовго до закінчення інституту налагодити контакт та знайти місце працевлаштування, яке найбільше відповідає характеру та здібностям випускника. Якісно підготовленому економісту не складно влаштуватись, але ми ставимо перед собою більш складну задачу – допомогти нашим випускникам знайти цікаву та високооплачувану роботу саме за своєю спеціальністю.

І ще одна важливо особливість навчання в ІІНО КНУБА. Навчальні програми, графіки занять і сесій тут максимально адаптовані до потреб кожного студента, адже багато із них суміщають роботу і навчання. Вони мають гнучкий графік занять та сесій за скороченими термінами. Також мають можливість обрати оптимальну для себе форму навчання – денну, заочну, дистанційну, змішану.

Тож запрошуємо до ІІНО КНУБА!

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА