Зустріч керівництва ІІНО КНУБА з викладачами та студентами Миколаївського будівельного коледжу

На запрошення керівництва, викладачів та студентів  Миколаївського будівельного коледжу КНУБА директор Інституту інноваційної освіти КНУБА, професор Олександр Никитюк, заступник директора з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків, дистанційної освіти, професор Олеся Линовицька, керівник навчального відділу Наталя Солоїд, завідуючі кафедрами: доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри економіки та менеджменту Іннола Новикова, доктор технічних наук, доцент, старший науковий співробітник, завідувач кафедри будівництва та інформаційних технологій Дмитро Прусов, кандидат технічних наук, професор, завідувач кафедри цивільної інженерії Петро Зінич, кандидат економічних наук, економіст-землевпорядник, оцінювач земельних ділянок, завідувач кафедри управління територіями Роман Третяк  12 березня приїхали у Миколаїв, щоб зустрітися з колективом навчального закладу.

Сьогодні коледж, який є структурним підрозділом КНУБА, здійснює підготовку бакалаврів  і молодших спеціалістів за напрямами «Будівництво і архітектура», «Машинобудування та матеріалообробка», «Інформатика та обчислювальна техніка». На денному і заочному відділеннях коледжу займаються 790 студентів. Випускники навчального закладу  можуть продовжити навчання за скороченими термінами як на відповідних факультетах Київського національного університету будівництва і архітектури, так і у інших закладах вищої освіти України ІІІ і IV рівнів акредитації.

Зацікавленість у продовженні навчання саме в ІІНО дуже велика, що було підтверджено і під час зустрічі керівництва, викладачів та студентів з адміністрацією Інституту.

Керівник навчального відділу Наталя Солоїд розповіла про особливості організації навчального процесу в Інституті, який максимально адаптований до потреб студентів, котрі, як правило, суміщають роботу за спеціальністю і навчання. Вони мають гнучкий графік занять та сесій за скороченими термінами. Також мають можливість обрати оптимальну для себе форму навчання – денну, заочну, дистанційну, змішану.

Суттєвою перевагою є і той факт, що студенти можуть продовжувати навчання у стінах рідного коледжу, а спілкування з викладачами Інституту відбувається у зручний для них час та спосіб.

Заступник директора з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків, дистанційної освіти, професор Олеся Линовицька розповіла про розширення можливостей Інституту щодо розвитку міжнародної освіти, зокрема, зупинилася на питанні стажування студентів і викладачів в освітніх закладах інших країн, залучення викладачів із зарубіжжя до викладання в інституті. Йшлося також про впровадження в Інституті інноваційних методів навчання.

Про переваги навчання на своїх кафедрах розповіли доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри економіки та менеджменту Іннола Новикова, доктор технічних наук, доцент, старший науковий співробітник, завідувач кафедри будівництва та інформаційних технологій Дмитро Прусов, кандидат технічних наук, професор, завідувач кафедри цивільної інженерії Петро Зінич, кандидат економічних наук, економіст-землевпорядник, оцінювач земельних ділянок, завідувач кафедри управління територіями Роман Третяк

Студенти мали можливість поставити свої запитання представникам Інституту, які стосувалися спеціальностей, термінів навчання, його вартості.

Директор коледжу кандидат технічних наук, член кореспондент Академії будівництва України  Георгій Григорович Бондаренко висловив зацікавленість у розширенні співпраці з ІІНО та наголосив на тому, що студенти коледжу, які продовжують освіту в ІІНО, стають висококваліфікованими спеціалістами, які є затребуваними на ринку праці.

23 випускникам коледжу, які вже зробили свій вибір і продовжили навчання саме в ІІНО КНУБА, сьогодні були вручені дипломи магістрів, чотирьом – з відзнакою.

«ІІНО КНУБА  є  інноваційним закладом вищої освіти не лише за назвою, і прогресивні зміни, які ми ініціювали і вже впроваджуємо у навчальний процес, роблять його ще привабливішим для абітурієнтів, зокрема, випускників коледжів, що є структурними підрозділами КНУБА. Наразі на запрошення адміністрації та студентів ми вже відвідали коледжі у Вінниці, Житомирі, сьогодні – у Миколаєві. Мали дуже цікаві зустрічі з викладачами та студентами, окреслили завдання, над якими будемо спільно працювати. Такі зустрічі є дуже корисними як для студентів, які стоять перед вибором, де продовжити свою освіту, так і для нас, адміністрації. Адже ми не лише презентуємо себе, як інноваційний заклад вищої освіти з великими можливостями і перевагами, а й дізнаємося про запити і побажання наших майбутніх студентів. Високий професійний рівень професорсько-викладацького складу Інституту, можливість отримувати вищу освіту чи навіть паралельно дві вищі освіти, поєднуючи навчання з роботою по спеціальності, форма навчання за вибором студента з врахуванням усіх його можливостей чи обмежень. – це ті аргументи на користь нашого Інституту, які студенти сприймають і кількість наших абітурієнтів, у тому числі із Миколаєва, щороку зростає», - наголосив за підсумками зустрічі директор Інституту інноваційної освіти КНУБА, професор Олександр Никитюк.

n3

m2

12

18

n2

n4

n5

n1

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА