Виставка-презентація наукових та науково-технічних розробок установ НАН України, приурочена до 100-літнього ювілею Академії

6 грудня  на запрошення НАН України ректор Київського державного університету будівництва і архітектури, заслужений працівник освіти України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, доктор економічних наук, професор Петро Мусійович Куліков  та  в.о. директора інституту інноваційної освіти КДУБА  професор Олександр Андрійович Никитюк відвідали виставку-презентацію наукових та науково-технічних розробок установ НАН України.

Виставка проходить в  Експозиційному центрі «Наука» НАН України та приурочена 100-літньому ювілею Академії та її президентові академіку Борису Євгеновичу Патону.

VDNH1

Нагадаємо, що видатний український науковець Борис Євгенович Патон народився того ж дня і року, коли й започаткувала свою діяльність Національна академія наук, ця вища наукова установа України. Впродовж  56 років, починаючи з 1962 року, Борис Патон незмінно очолює Академію і вже став її символом, брендом і "оберегом української науки".

 У рамках заходу відбулася зустріч Петра  Кулікова  та Олександра Никитюка  з   першим віце-президентом Національної академії наук України, головою Секції фізико-технічних і математичних наук НАН України, академіком Антоном Григоровичем Наумовцем, в ході якого обговорили перспективи наукової діяльності Університету та аспекти подальшої співпраці з провідними українськими та міжнародними науковими закладами у галузі підготовки висококваліфікованих фахівців та розвитку української науки.

Загалом у межах заходу 70 академічних установ представляють понад 600 своїх наукових результатів за широким спектром напрямів – від інформаційних технологій до нових сортів рослин, а також низку наукових видань.

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА