Запрошуємо здобути професію землевпорядника. Наші випускники – про її актуальність, затребуваність і свої професійні надбання

Розвиток держави в усі часи був пов’язаний із впорядкуванням використання землі, яка й тепер залишається основним засобом для існування людства і джерелом суспільного багатства. Потреба встановлювати межі турбувала землевласників із давніх-давен. Цю функцію і виконують землевпорядники.

Зараз в Україні продовжується проведення земельної реформи, і землевпорядники є її безпосередніми виконавцями, від професіоналізму яких залежить, як люди зуміють розпорядитися землею, в якому стані передамо її нашим нащадкам.

В середньому «Землевпорядник» в Україні заробляє 15500 грн. Це медіана заробітних плат за даними з 122 вакансій, розміщених на Work.ua із заголовком «Землевпорядник» і за схожими запитами-синонімами «Землевпорядківець», «Геодезист», «Surveyor» та ін. за останні 3 місяці.

Здобути цікаву і таку нині актуальну і затребувану як у селі, так і в місті  професію можна на кафедрі управління територіями Інституту інноваційної освіти КНУБА.

Сьогодні випускники цієї кафедри, яку очолює кандидат економічних наук Вікторія Анатоліївна Чудовська, успішно працюють в усіх куточках України і за її кордонами, реалізовують отримані знання і набуті навички, діляться професійним досвідом, турбуються  про раціональне і дбайливе використання української землі. Серед них – подружжя Олександр і Марина Андрєєві з Кіровоградщини.

«Професія землевпорядника є справою життя моєї родини, – розповідає Олександр. Землевпорядниками були мої бабуся та дідусь по материнській лінії, хоча родом були з різних країн. На інженера-геодезиста навчався в КНУБА. Дружина Марина здобула спеціальність інженер-землевпорядник в Інституті інноваційної освіти КНУБА. Сьогодні має достатній рівень компетенції, щоб відповідати на запитання громадян щодо земельного законодавства, консультувати з усіх питань, що входять до компетенції землевпорядника».

Технічний прогрес змінював крокву та мензулу на найсучасніші навігаційні прилади, але сутність професії залишається незмінною  – раціональне використання вітчизняних чорноземів, збереження їх для нащадків, надійний захист конституційних прав землевласників та орендарів, – переконані Адреєві.

«Коли я працював у райдержадміністрації, моїми обов’язками були організація ефективного використання земель, їхня охорона, контроль за дотриманням земельного законодавства. Сьогодні, як приватний підприємець, я на замовлення громадян складаю проектну документацію землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність , здійснюю її супровід до реєстрації наділу. Також виконую геодезичні, польові, камеральні роботи, разом з дружиною інформуємо та консультуємо громадян щодо норм чинного земельного законодавства».

Роботу наші випускники вважають надзвичайно цікавою і творчою. Вона вимагає уважності, чіткості і відповідальності, потребує вміння приймати виваженні рішення, спілкуватися з людьми. Необхідно бути наполегливим, упевненим у собі, активним, мати добре розвинуту інтуїцію та логічно мислити.

«Людині, яка не є фахівцем у нашій справі, дуже важко зорієнтуватися у всіх нововведеннях та нюансах земельного законодавства. Отут нерідко  трапляються проблеми. Намагаємося з усіма знайти спільну мову, виконувати увесь обсяг робіт якнайшвидше і якісно», – розповідає Олександр і запевняє, справжній інженер-землевпорядник повинен мати не тільки професійні навички, але й володіти юридичними, природничими знаннями, мати математичний підхід. Тому здобуття вищої освіти – важливий крок на шляху професійного зростання.

Якщо ви любите землю, прагнете займатися її охороною та відтворенням, вам небайдуже навколишнє природне середовище, оберіть професію землевпорядника.

ПРАВИЛА ПРИЙОМУ ДО ВСП "ІНСТИТУТ ІННОВАЦІЙНОЇ ОСВІТИ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ БУДІВНИЦТВА І АРХІТЕКТУРИ" У 2021 РОЦІ

Програми вступних випробувань 2021

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА