На виконання Наказу МОЗ України від 31.10.2018 №1977: запрошуємо на навчання до ІІНО КНУБА управлінців галузі охорони здоров’я

 

31 жовтня 2018 року Міністерством охорони здоров’я України був виданий наказ № 1977 «Про внесення змін до Довідника кваліфікаційних характеристик професійних працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я», яким, зокрема, передбачено розмежування із 1 січня 2019 року функції директора та медичного директора у медичних закладах. Затвердженими змінами, що додаються, до 2022 року обіймати посаду директора на конкурсній основі може претендент із гуманітарною освітою, правознавець, економіст, лікар, управлінець. Із 2022 року претенденти, які не мають управлінської чи менеджерської освіти у галузі знань “Управління та адміністрування” або “Публічне управління та адміністрування”, повинні будуть додатково здобути її. Стосується ця кваліфікаційна вимога і інших посадових осіб, які займають керівні посади в закладах охорони здоров’я.

Вибір навчального закладу для здобуття такої освіти – крок серйозний і відповідальний. Чому ми переконані, що управлінці галузі охорони здоров’я, які приймають рішення навчатися в ІІНО КНУБА, не пошкодують про свій вибір?

Сучасний керівник у сфері охорони здоров’я повинен бути управлінцем, стратегом, лідером, який забезпечує стратегічний розвиток організації. Він повинен володіти професійними знаннями та комунікативними навичками, уміти мислити системно й аналітично, ефективно управляти ресурсами (фінансовими, трудовими, матеріальними тощо), бути готовим до безперервної освіти і саморозвитку.

Інститут інноваційної освіти КНУБА, як провідна установа з підготовки фахівців в галузі економіки, управління та інших освітніх програм має потужний, високо фаховий професорсько-викладацький склад і відповідну навчально-методичну та матеріально-технічну базу для навчання управлінців галузі охорони здоров’я. Ми налагоджуємо активну співпрацю з провідними міжнародними закладами вищої освіти для обміну досвідом, наші методики викладання відповідають міжнародним стандартам. ІІНО КНУБА отримав сертифікат відповідності системи менеджменту якості вимогам ISO 9001:2015.

Навчання за освітніми програмами на базі вищої освіти триватиме 1 рік та 4 місяця. Відповідно до навчально-тематичного плану та згідно з Наказом МОН  від 11.10.18р. № 1096 «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з питань прийому на навчання  до закладів вищої освіти» в 2019 році вступ на базі повної вищої освіти на напрями 07 «Управління та адміністрування» освітні програми 073 «Менеджмент» та  05 «Соціальні та поведінкові науки» освітня програма 051 «Економіка» за освітнім рівнем ІІ ступеня магістр буде проходитись на основі фахових вступних випробувань в ВСП «Інститут інноваційної освіти КНУБА» та не вимагає наявності сертифікату ЗНО з іноземної мови.

Отримання диплому магістра за освітніми напрямами 07 «Управління та адміністрування» та 05 «Соціальні та поведінкові науки» дозволяє відповідати кваліфікаційним вимогам Наказу МОЗ України від 31.10.2018   № 1977 «Про внесення змін до Довідника кваліфікаційних характеристик професійних працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я».

Інститут інноваційної освіти КНУБА є інноваційним закладом освіти та пропонує навчання за заочною та дистанційною формою, має спеціалізації в рамках освітньої програми 073 «Менеджмент», спеціалізація «Менеджер в галузі охорони здоров’я» та 051 «Економіка», спеціалізація «Економіка в галузі охорони здоров’я».

Управлінці в розвинених країнах світу – це фахівці з економічною чи юридичною освітою, так звані медичні менеджери, а в Україні велика частка управлінців у галузі охорони здоров’я – фахівці без досвіду та навичок з державного управління, які мають медичну освіту (лікарі-практики) і більшість з яких не мають правової чи економічної підготовки.

Сьогодні в Україні існує гостра нестача фахівців-організаторів у сфері охорони здоров’я, які вміють приймати відповідальні, самостійні й ефективні рішення стратегічного характеру. Тому залишається вкрай актуальним питання побудови ефективної системи підготовки менеджерів у галузі охорони здоров’я. Причому найголовнішою умовою є створення якісної освітньої бази з урахуванням найкращих здобутків провідних країн світу та реалій української системи охорони здоров’я.

ІІНО КНУБА готовий надати вам освіту високого рівня на сучасній навчальній базі! Наші випускники затребувані на українському ринку праці та за межами країни. Вони стають організаторами престижних форумів світового рівня. Ми готуємо лише успішних та інноваційних фахівців!

Наші контакти:

Інститут інноваційної освіти КНУБА

вул. Освіти, 4, Київ,  03037, Україна

iino.knuba.edu.ua

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    
(044) 275 20 56

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА