Тіхонова Наталія Олександрівна

Доцент кафедри економіка та менеджмент

 ПРОФЕСІЙНА ТА НАУКОВА КВАЛІФІКАЦІЯ

Освіта (назва ЗВО, спеціальність, кваліфікація)

Український державний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова спеціальність «Математика», кваліфікація – вчитель математики, інформатики та обчислювальної техніки. 

Національний університет харчових технологій (НУХТ), спеціальність «Облік і аудит», кваліфікація -  бухгалтер-економіст

Науковий ступінь (зазначити спеціальність)

Кандидат економічних наук з 2013 року. Дисертацію захистила 3 квітня 2013 р. у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.01 Національного університету харчових технологій зі спеціальності 08.00.04 – економіка та управління підприємствами

Вчене звання (зазначити по якій кафедрі)

Доцент кафедри менеджменту, вчене звання присвоєно 28.04.2015, номер диплома 12 ДЦ №042272.

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ (за 5 років)

  1. Наукові роботи, опубліковані до захисту дисертації
  1. 1. Назад в майбутнє Стаття Наукові праці Національного університету харчових технологій –К.: НУХТ. – 2010. – №32 – 158 с. – с. 138 фахове видання
  2. 2. Економіко – екологічні аспекти сучасної теорії та практики управління Стаття Збірник наукових праць: проблеми підвищення ефективності інфраструктури: –К.: НАУ. – 2011. – №29 –340 с. – с.154фахове видання

3 Роль харчових добавок та їх сприйняття споживачами Стаття Наукові праці Національного університету харчових технологій –К.: НУХТ. – 2011. – №39 – 205 с. – с.153 фахове видання

4 Основні тенденції ринку м’яса та м'ясопродуктів України Стаття Наукові праці Національного університету харчових технологій –К.: НУХТ. – 2011. – №37,38 – 321 с. – с.287 фахове видання

5 Використання кластерного аналізу для проектування продуктових портфелів м’ясопереробних підприємств Стаття Наукові праці Національного університету харчових технологій –К.: НУХТ. – 2012. – №43 – 207с. – с.167 фахове видання

6 Економіко – екологічні особливості моделювання продуктового портфелю підприємств м’ясопереробної галузі Стаття Наукові праці Національного університету харчових технологій –К.: НУХТ. – 2012. – №46 фахове видання

7 Управління розвитком кадрового потенціалу. Стаття Науковий журнал: Харчова промисловість –К.:НУХТ. – 2008. -№ 7 – 187 с. – с. 180

8 Підвищення конкурентоспроможності кадрового потенціалу.  Тези доповіді Сучасні проблеми менеджменту: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 22-23 жовтня 2009): Том 2 – Тези доп.: - К.: НАУ. – 2009. – 110 с. – с.100

9 Управління розвитком кадрового потенціалу. Тези доповіді Проблеми економіки підприємств в умовах сталого розвитку: Матеріали III Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 15-16 березня  2007): Тези доп.: - К.: НУХТ. – 2007. – 88 с. – с.43

10 Теоретичні аспекти виникнення проблем сучасного менеджменту підприємств Тези доповіді Сучасні проблеми менеджменту: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 22-23 жовтня 2009): Том 2 – Тези доп.: - К.: НАУ. – 2009. – 110 с. – с.100

11 Економіка «за» чи «проти» екології? Тези доповіді Проблеми економіки підприємств в сучасних умовах: Матеріали VI Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 13-14 травня 2010): Частина 2 – Тези доп.: - К.: НУХТ. – 2010. – 48с. – с.37

12 Типи взаємозв’язків у виробничих функціях. Тези доповіді Збірник матеріалів 76 науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів та студентів “ Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті ”, (12-13 квітня 2010): Частина І – Тези доп. – К.: НУХТ, 2010. – 149 с.  – 41 с.

13 The main factors, which influence on the life of person, when the product is manufactured Тези доповіді Збірник матеріалів 76 науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів та студентів “ Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті ”, (12-13 квітня 2010): Частина І – Тези доп.: – К.: НУХТ, 2010. – 149 с.  –  с. 103

14 «Вирощування» екологічно свідомого споживача Тези доповіді Матеріали всеукраїнської конференції з питань безпеки харчування  (Київ, 27-29 березня 2010): Тези доп.: - К.: НТУУ КПІ. – 2010. – 202 с. – с.143

15 Переваги органічних продуктів Тези доповіді Збірник матеріалів 77 науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів та студентів “ Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті ”,  (Київ, 11-12 квітня 2011): Тези доп.: - К.: НУХТ. – 2011. – 352 с. – с. 163

16 Історія розвитку українського ринку м’яса Тези доповіді Проблеми економіки підприємств в сучасних умовах: Матеріали VII Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 19-21 травня 2011): Тези доп.: - К.: НУХТ. – 2011. – 320 с. – с. 288

17 Світовий досвід розвитку зеленого бізнесу Тези доповіді Зелений бізнес: життя заради майбутнього: Матеріали I Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених (Київ, 7-8 квітня 2011): Тези доп.: - К.: КНУ ім. Т. Шевченка. – 2011. – 302 с. – с.281

18 Потенційний ринок органічної продукції України? Тези доповіді Управління сучасним підприємством: Матеріали VIII Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 22-23 березня 2012): Тези доп.: - К.: НУХТ. – 2012. – 275 с. – с.49

19 Органічні продукти: реальність чи модний бренд? Тези доповіді Управління сучасним підприємством: Матеріали IX-ї Міжнарод. наук.- практ. конф., 25-26 квітня 2013 р.: Тези доп. – К.: НУХТ. – 2013. – 243 с.

Наукові роботи, опубліковані після захисту дисертації

20 Екологічний підхід до класифікації харчових продуктів та визначення їх складу 

Продовольча безпека: сутність, стан та особливості забезпечення: Монографія / керівник авт. кол. проф. І. В. Федулова. – К.: Кондор-Видавництво, 2013. – 468 с.

21 Економіко–екологічний підхід як сучасна парадигма дослідження проблем виробництва харчових продуктів

Продовольча безпека: сутність, стан та особливості забезпечення: Монографія / керівник авт. кол. проф. І. В. Федулова. – К.: Кондор-Видавництво, 2013. – 468 с.

22 Ключові чинники якісного та збалансованого харчування і їх місце у становленні продовольчої безпеки країни

Принципи збалансування продовольчої безпеки: Монографія / Керівник авт. кол. проф. І.В. Федулова. – К.: Кондор-Видавництво, 2014. – 380 с.

23 Органічне виробництво продуктів харчування і його місце у забезпеченні продовольчої безпеки  

Принципи збалансування продовольчої безпеки: Монографія / Керівник авт. кол. проф. І.В. Федулова. – К.: Кондор-Видавництво, 2014. – 380 с.

24 Making managerial decisions

Management. Cases. Book. –Kyiv: National University of Food Technologies, 2015. – P. 431.

25 Розвиток ринку овочевої продукції  

Збалансування продовольчого ринку в контексті забезпечення продовольчої безпеки. Монографія / Керівник авт. кол. проф. І.В. Федулова. –

К.: Кондор-Видавництво, 2015.

26 Еволюційна модель формування структури асортименту підприємства

Сучасний стан, проблемні аспекти та перспективи розвитку обліково-контрольного та аналітичного забезпечення управління підприємством.

Монографія / За ред. канд. екон. наук., проф. Л.М. Чернелевського. – К.: НУХТ, 2019

27 Екологічність як сучасний принцип забезпечення продовольчої безпеки Стаття Наукові праці НУХТ : випуск №52.- Київ.: НУХТ, 2013. – 227с.фахове видання

28 Методичні підходи до формування категоріального апарату в сфері  виробництва харчових продуктів  Стаття Збірник наукових праць: Випуск 38. – Київ: НАУ, 2014.фахове видання 

29 Органічна продукція: переваги і недоліки Стаття Наукові праці НУХТ. – 2014. – Том 20 - № 5. – фахове видання

30 Формування категоріального апарату в сфері  визначення різних типів харчових продуктів Стаття Економічний аналіз : зб. наук. праць / Тернопільський національний економічний університет; редкол.: С. І. Шкарабан (голов. ред.) та ін. – Тернопіль : Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету “Економічна думка”, 2014. – Том 15.фахове видання

31 Продовольча безпека держави: загрози та перспективи Стаття Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія «Економічні науки»: Випуск 8. Частина 4. - Херсон, 2014.фахове видання

32 Аналіз галузі виробництва овочів в країні Стаття Глобальні та національні проблеми економіки: Випуск 10.- Миколаїв.:квітень 2016.  

Електронне наукове фахове видання

33 Баланс виробництва та споживання овочевої продукції в Україні Стаття Глобальні та національні проблеми економіки: Випуск 11.- Миколаїв.: червень 2016.  

Електронне наукове фахове видання

34 Фактори негативного впливу на продовольчу безпеку України

Тези доповіді Продовольча безпека: економічні, управлінські, геополітичні, екологічні, культурні виміри: Матеріали ХХІV Міжнародного колоквіуму Інституту Київ (Україна), 28 жовтня-3 листопада 2013 р. .: Тези доп. – К.: НУХТ. – 2013.

35 Certifiing of organic products in Ukraine

Тези доповіді The second North and East European Congress on Food: Book of abstracts, Kyiv, May 26-29, 2013, NUFT, Kyiv, Ukraine

36 Коворкінг, як прогресивний вид офісу майбутнього

Тези доповіді Сучасні проблеми розвитку підприємств харчової промисловості. Теорія і практика: Матеріали Всеукраїнської науково – практичної конференції млодих учених та студентів, Київ, 4 – 5 грудня 2013р. : Тези доповідей. – К.: НУХТ, 2013.

37 Корисність та безпека харчових продуктів

Тези доповіді Матеріали Х-ї (Ювілейної) Міжнарод. Наук.-практ. Конф., присвяеної 130-річчю НУХТ, Київ, 23-24 травня 2014 р. : тези доп. – К.: НУХТ,2014. – 194 с.

38 Формування громадської думки щодо збалансованого та якісного харчування

Тези доповіді Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти харчовій промисловості: Матеріали міжн. наук. конф. (13-16 жовтня, 2014 р.). – К.: НУХТ, 2014.

39 Органічне агровиробництво в Україні: стан та перспективи розвитку 

Тези доповіді Матеріали ІІІ всеукраїнської Наук.-практ. Конф., Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК, Київ, 19-20 листопада 2014 р.: тези доп.- К.:НУХТ, 2015. 

40 Особливості ринку органічних овочів

Тези доповіді III Міжнародна науково-практична конференція «Органічне виробництво і продовольча безпека»

23 квітня 2015 року

41 Квест – сучасна форма активного навчання

Тези доповіді Міжнародна наукова конференція «Імплементація сучасних технологій навчання у 

навчальний процес» 17-18 березня 2015 року

42 Овочівництво в Україні

Тези доповіді Проблеми економіки підприємств в сучасних умовах: Матеріали XI Міжнарод. наук.-практ. конф., Київ, 21 – 22 травня 2015 р. : тези доп. – К.: НУХТ, 2015. – 219 с.

43 Харчові добавки в органічних продуктах

Тези доповіді Проблеми управління і економіки підприємств в сучасних умовах: Матеріали XII Міжнарод. наук.-практ. конф., присвяченої 85-річчю від дня народження д.е.н., проф. Чепурнова І.А. Київ, 26 – 27 травня 2016 р. : тези доп. – К.: НУХТ, 2016.

44 Посилення конкурентної позиції підприємства за рахунок вдосконалення інноваційної діяльності

Тези доповіді Матеріали VІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених «Участь молоді у розвитку економіки та суспільства України», Київ, 24-25 березня 2016 р. : Тези доповідей. – К.: НУХТ, 2016.

45 Організація праці менеджера готельного підприємства в сучасних умовах

Тези доповіді Матеріали VІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених «Участь молоді у розвитку економіки та суспільства України», Київ, 24-25 березня 2016 р. : Тези доповідей. – К.: НУХТ, 2016.

Основні навчально-методичні роботи, опубліковані за період науково-педагогічної діяльність

46 Методичні вказівки до написання і виконання дипломної роботи ОКР «Спеціаліст» Методичні вказівки Методичні вказівки до написання і виконання дипломної роботи ОКР «Спеціаліст» студентів спеціальності «Менеджмент організацій» денної та заочної форм навчання

47 Методичні вказівки до написання і виконання дипломної роботи ОКР «магістр» Методичні вказівки Методичні вказівки до написання і виконання дипломної роботи ОКР «магістр» студентів спеціальності «Менеджмент організацій» денної та заочної форм навчання

48 Наскрізна програма практик

Методичні вказівки Наскрізна програма практик студентів зі спеціальності «Менеджмент організацій» для освітньо-кваліфікаційних рівнів бакалавр, спеціаліст, магістр всіх форм навчання

49 Комунікативний менеджмент в готельно-ресторанному господарстві

Конспект лекцій Тіхонова Н.О. Комунікативний менеджмент в готельно-ресторанному господарстві [Електронний ресурс]: конспект лекцій для студентів напряму підготовки 6.140101  «Готельно-ресторанна справа» ден. форми навч./ Н.О.Тіхонова -К.: НУХТ, 2014. – 114 с.

50 Основи менеджменту

Методичні вказівки до вивчення дисципліни Основи менеджменту [Електронний ресурс]: метод. рекомендації до вивч. дисципл. та провед. практичних занять для студентів напряму підготовки 6.050601 «Теплоенергетика» ден. форми навч/ уклад. Н.О. Тіхонова, О.Ю. Межинська, А.С. Тіхонова, Т.Г. Мостенська — К.: НУХТ, 2014. —  17 с.

51 Комунікативний менеджмент в готельно-ресторанному господарстві

Методичні вказівки до вивчення дисципліни Комунікативний менеджмент в готельно-ресторанному господарстві [Електронний ресурс]: метод. рекомендації до вивчення дисципл. та проведення практичних занять для студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» ден. форми навч. / Уклад.: Н.О. Тіхонова, О.А. Чигринець, А.С. Тіхонова – К.: НУХТ, 2014. – 19 с.

52 Макросередовище підприємства Методичні вказівки до вивчення дисципліни Методичні рекомендації до вивчення дисципліни та проведення практичних занять для студентів спеціальності 8.03060101 "Менеджмент організацій і адміністрування", спеціалізація: "Інформаційні системи в менеджменті" денної форми навчання. / уклад. Н.О. Тіхонова., А.С. Сахненко – К.: НУХТ, 2015. –  19 с.

53 Інформаційні системи підтримки колективної роботи

Методичні вказівки до вивчення дисципліни методичні рекомендації до вивчення дисципліни для студентів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 073 «Менеджмент» спеціалізації «Менеджмент організацій і адміністрування» денної форми навчання / уклад. Н.О. Тіхонова, А.С. Сахненко – К.: НУХТ, 2016. – 14 с.

Підвищення кваліфікації

VII International Scientific and Practical Conference «Fundamental and applied research in the modern world» 24 hours of Participation (0.8 ECTS credits)

Сертифікати/свідоцтва

© Інститут інноваційної освіти КНУБА