Зустріч з Борисом Патоном – велика честь і велика відповідальність!

Делегація КНУБА на чолі з ректором, професором  Петром Куліковим зустрілася з Президентом Національної академії наук України Борисом Патоном.  

Рішенням Вченої Ради КНУБА видатний учений у галузі зварювання, металургії і технології металів, організатор науки, державний і громадський діяч нагороджений Почесною відзнакою «Почесний доктор КНУБА».

В урочистій обстановці Борису Євгеновичу вручено почесну нагороду, символічну мантію доктора та особистий портрет, написаний Оксаною Пилипчук.

 MG 9990

 MG 0005

 MG 9984

IMG 0016

«Це дуже зворушлива і знакова подія. Зустріч і цікава розмова з вченим зі світовим іменем, Людиною-легендою, яка стала символом цілої епохи, не лише взірцем науковця, а й прикладом справжнього патріотизму (Борис Євгенович мав запрошення до роботи у престижних закладах за межами України, але залишився працювати у Києві, розвивати українську науку) – це велика честь для нас. Поважний вік не заважає Борису Патону займатися активною професійною та громадською діяльністю. Почути від такої Людини схвальну оцінку роботи КНУБА та безпосередньо Інституту інноваційної освіти – це надзвичайно велика честь, це розуміння того, що ми рухаємося у правильному напрямку, розвиваючи інноваційну освіту, наближаючи її до прогресивних європейських стандартів, готуючи високофахових спеціалістів, на яких покладаються величезні надії щодо зміцнення української економіки, розвитку і процвітання України», - наголосив за підсумками зустрічі директор ІІНО КНУБА, професор Олександр Никитюк.

Патон Борис Євгенович – видатний учений у галузі зварювання, металургії і технології металів, організатор науки, державний і громадський діяч. Президент Національної академії наук України (з 1962) та Міжнародної асоціації академій наук (з 1993), директор Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України (з 1953). Академік НАН України (1958), іноземний член академій наук ряду країн. Лауреат Ленінської (1957) і Сталінської (Державної) премій (1950), Державної премії України в галузі науки і техніки (2004), Заслужений діяч науки і техніки УРСР (1968), двічі Герой Соціалістичної Праці (1969, 1978), Герой України (1998).

uken
© Інститут інноваційної освіти КНУБА