Участь у круглому столі "Від реалізації прав з управління спільним майном до виконання обов’язків через формування інституту професійного управителя"

Завідувач кафедри економіки та менеджменту ІІНО КНУБА, доктор економічних наук, доцент Іннола Вікторівна Новикова взяла участь у круглому столі "Від реалізації прав з управління спільним майном до виконання обов’язків через формування інституту професійного управителя" у Міністерстві розвитку громад та територій України.

Модератором заходу виступили заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики - начальник управління житлової політики Міністерства розвитку громад та територій України Світлана Старцева та президент ГО "Експертна Міжгалузева Асоціація України" Ольга Максименко.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися Світлана Старцева та Олена Давліканова - координатор проектів Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, який є співорганізатором заходу.

Першим у порядку денному засідання круглого столу стало питання «Проблемні питання впровадження інституту управління житлом (спільним майном): ризики, пропозиції шляхів їх врегулювання». В обговоренні його взяли участь начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко, заступник генерального директора з юридичних питань ТОВ Керуюча компанія «Ковальстка Житлосервіс» Юрій Тарасенко, інші авторитетні спікери.

Друге питання стосувалося формування інституту професійного управителя через запровадження професійної атестації, механізму взаємодії та співпраці закладів освіти та незалежних центрів оцінювання. Участь в обговорены питання взяли представники громадських організацій, зокрема, Президент ГО «Українська Асоціація маркетингу» (УАМ), член робочої групи з формування Національної системи кваліфікацій Ірина Лилик, а також закладів вищої освіти.

«Жвава дискусія з актуальних питань роботи ОСББ, підготовки та атестації управителів будинків, у якій взяли участь представники органів виконавчої влади, закладів вищої освіти, громадських організацій, фахівці-практики дозволила сформулювати основні проблемні питання, які є актуальними та запропонувати шляхи їх вирішення. Для ІІНО КНУБА, який є провідним закладом вищої освіти будівельного профілю і, відповідно до ліцензії на провадження освітньої діяльності, виданої Міністерством освіти і науки України, проводить надання за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» та проводить атестацію з отриманням кваліфікаційного сертифікату з вказаного напрямку, захід має велике значення. Це нові знання, досвід, цікаве і корисне спілкування, які у підсумку допоможуть вивести рівень підготовки фахівців вказаного напрямку на ще більш високий рівень», - поділилась враження від заходу Іннола Новикова.

73321639 902668063467518 7588679652609097728 n

© Інститут інноваційної освіти КНУБА